شیعیان

تقدیم به شیعیان امیرالمومنین (علیه السلام)

شیعیان

تقدیم به شیعیان امیرالمومنین (علیه السلام)

انتظار؟

بسم الله الرّحمن الرّحیم             الّلهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم 

حضرت جوادالائمه (علیه السلام) می فرمایند: 

«انّ القائم منّا هو المهدیّ الّذی یجب ان ینتظر فی غیبته»  

«همانا قیام کننده ی از ما (اهل بیت) همان مهدی است که انتظارش در (زمان) غیبتش واجب است.»            کمال الدین-جلد۲-ص۳۷۷-باب۳۶-ح۱

از کلام امام محمدتقی الجواد (علیه السلام) گرفته می شود که دینداری و بندگی خداوند بدون انتظار ظهور معنی ندارد و هرکس به دنبال دینداری می گردد باید از این واجب غافل نگردد.

کلمه ی انتظار امری نیست که اختیاری باشد و باید مقدماتی برای آن فراهم شود و اگر مقدمات فراهم شود انتظار (قهرا) حاصل خواهد شد. بنابراین مقدمات انتظار در اینجا در چهار عامل خلاصه می گردد: 

-اول:یقین داشتن به وقوع چیزی. یعنی اگر انسان به وقوع چیزی یقین داشته باشد خود به خود انتظار در آن فرد ایجاد می شود. 

-دوم:نزدیک دانستن وقوع آن چیز. ممکن است انسان واقع شدن چیزی را با قطع و یقین بداند ولی وقوع آن را در آینده ای دور ببیند. در این صورت حالت انتظار برای آن واقعه ضعیف است و هر قدر وقوع آن را نزدیک تر ببیند انتظارش در مورد آن بیشتر خواهد بود.

-سوم:دوست داشتن آن وضعیتی که به وقوع آن علم دارد. انسان هر اندازه چیزی را که خبر از وقوعش داده اند بیشتر دوست بدارد حالت انتظارش نسبت به آن شدیدتر می شود.

-چهارم:دوست داشتن کسی که خبر از آمدنش می دهند. اگر انسان به آمدن کسی یقین داشته باشد هر قدر او را بیشتر دوست بدارد آمدنش را بیشتر انتظار می کشد.

اگر این چهار عامل در کسی محقق شود خود به خود «قطعا و قهرا» منتظر خواهد بود و دیگر لازم نیست به او گفته شود «منتظر باش!» چون او واقعا منتظر است. 

در مورد انتظار حضرت مهدی (علیه السلام) هم مطلب از این قرار است: 

اول یقین به ظهور حضرت. 

دوم نزدیک دانستن امر ظهور ممکن است فردی به اصل ظهور حضرت یقین داشته باشد ولی وقوع آن را در آینده ای دور ببیند در این صورت انتظارش سست و ضعیف می شود. معصومین (علیهم السلام) نیز به همین امر اشاره کرده اند که در دعای عهد می خوانیم: «انّهم یرونه بعیدا و نراه قریبا» «آن ها (کافران و ناباوران) ظهور امام را دور می بینند اما ما آن را نزدیک می بینیم.» 

سوم دوست داشتن ظهور امام (عجل الله تعالی فرجه)

چهارم دوست داشتن خود امام عصر (عج): هر کس محبت و علاقه اش به امام زمان بیشتر باشد ظهور ایشان را بیشتر دوست می دارد.

ان شاء الله خداوند ما را از یاران و منتظران واقعی مولا قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

(برگرفته از کتاب سلوک منتظران دکتر سید محمد بنی هاشمی)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد